Trä

DEMIDEKK ULTIMATE Fönster

10L_Demidekk_Ulti_Fonster_tcm28-37034En ny generation fönsterfärg som förenar lång hållbarhet med hög slitstyrka och elegant finish. Det är en specialprodukt för fönster och andra hyvlade träytor utomhus som t ex dörrar, fasaddetaljer, trädgårdsmöbler, terrassräcken, staket etc. Den kan också användas som slutstrykning på hängrännor, stuprör och andra plåtdetaljer som redan har en rostskyddande behandling. Demidekk Ultimate fönster är baserad på AMA-teknologi – en unik kombination av alkydolja och akryl som ger mycket långa underhållsintervaller och en suverän glans- och kulörstabilitet.
Suverän glans- och kulörstabilitet
Gör att fönstren ser nymålade ut under en längre tid
Vattenavvisande och slitstark
 
 
 
 

DEMIDEKK ULTIMATE Täckfärg

10L_Demidekk_Ultimate_tcm28-37031Den nya generationen Demidekk, men den bygger samtidigt vidare på den erfarenhet Jotun gjort under nära 40 års utveckling som idag skyddar hundra-tusentals hus runt om i Norden. Demidekk Ultimate är baserad på AMA-teknologi – en unik kombination av alkydolja och akryl – vilket ger en suverän hållbarhet. Den nya formuleringen gör färgen extra vattenfast. En fyllig men ändå mycket lättstruken konsistens gör det också enkelt att få rätt mängd färg på väggen. Tillsammans ger detta ett slutresultat med suverän glans och kulörhållbarhet och en yta som därmed är ännu mer motståndskraftig mot ytmögel. Ditt hus kommer helt enkelt att se nymålat ut längre än de flesta andra i grannskapet. Det har aldrig funnits en Demidekk med längre hållbarhet än Demidekk Ultimate!
Gör att huset ser nymålat ut under en längre tid
Baserad på unik kombination alkydolja och akryl
Suverän glans- och kulörstabilitet
 

 

DEMIDEKK ULTIMATE Helmatt

10L_Demidekk_Helmatt_tcm28-37032En revolution när det gäller utomhusfärg. Tidigare har valet av helmatta träfasadsfärger inneburit frekvent ommålning för att hålla ytan i ett fräscht skick. Men nu kan du få ett utseende som under lång tid behåller sin känsla av nymålat. Störst utbyte av den helmatta känslan ger val av mörka och mättade kulörer, men även om du skulle välja en ljusare kulör kommer du att uppleva den diskreta elegans som ligger så rätt i tiden. Demidekk Ultimate Helmatt erbjuds i de allra flesta tänkbara kulörer.
Helmatt elegant utseende
Gör att huset ser nymålat ut under en längre tid
Baserad på en unik kombination alkydolja och akryl
 
 
 
 

 

DEMIDEKK Strukturlasyr

10L_Demidekk_Strukturlasyr_tcm28-37040En utomhuslasyr baserad på en kombination av alkydolja och akryl, vilket ger produkten en avsevärt längre hållbarhet än traditionella lasyrer, med underhållsintervall upp till 8 år. Glans och kulör bevaras under lång tid. Demidekk Strukturlasyr ger en fin transparent effekt som framhäver trästrukturen. För att ge mindre miljöpåverkan och behagligare arbetsförhållanden är Demidekk Strukturlasyr vattenburen.
Ger en transparent effekt som framhäver trästrukturen
Vattenburen för mindre miljöpåverkan och behagligare arbetsförhållanden
Upp till 8 års underhållsintervaller
 
 
 
 
 

DEMIDEKK Oljetäckfärg

10L_Demidekk_Oljetackf_tcm28-37038En mycket väderbeständig oljefärg baserad på ett unikt bindemedel. I grunden en klassisk oljefärg, men samtidigt anpassad efter dagens behov. DEMIDEKK Oljetäckfärg är det givna valet för dig som föredrar oljefärger.
Mycket väderbeständig oljefärg
Baserad på unikt bindemedel med patentsökt teknologi
Mycket vattenavvisande
 
 
 
 
 
 
 

DEMIDEKK Classic Täcklasyr

10L_Demidekk_Cl_Tackl__tcm28-37036Den äldsta produkten i Demidekk-serien. Lanserades1972 och var den första täcklasyren på marknaden. Det är en välpigmenterad täcklasyr för utomhusbruk, baserad på den klassiska Demidekk-teknologin: En blandning mellan alkydolja och akryl. Den ger ett tydligt täcklaserande utseende som lyfter fram träets struktur samtidigt som ytan får ett suveränt skydd mot solljusets nedbrytande verkan. Jämfört med andra täcklasyrer håller Demidekk Classic Täcklasyr ofta upp till dubbelt så lång tid. Huset ser nymålat ut under längre tid. Demidekk Classic Täcklasyr är valet för dig som önskar det klassiska täcklaserade utseendet.
Ger ett klassiskt täcklaserat utseende
Mycket glans- och kulörstabil
Långa underhållsintervaller
 
 
 

TREBITT Oljelasyr

TREBITT Oljelasyr är en fukttålig, transparent oljelasyr för utvändigt trä. TREBITT Oljelasyr är lacknaftalöst och baseras på alkydolja med mycket god inträngning och flexibilitet. Produkten är förstärkt med UV-block för optimalt skydd mot skadligt solljus. Förbehandling med grundning är inte nödvändigt. Innehåller filmkonserverande medel som minskar risken för beväxning av svartmögel på lasyrytan. Kan appliceras i minusgrader.
Naturligt vacker yta
Skyddar och bevarar
Kräver ingen grundning
 
 
 
 

VISIR Oljegrunning klar

VISIR-Oljegrunning-Klar_tcm28-6023VISIR Oljegrunning klar är en vattenavvisande specialgrundning för trä utomhus. Produkten binder lösa träfibrer och säkrar god vidhäftning inför slutstrykningen. Den innehåller också komponenter som skyddar träet mot skadligt UV-ljus, och filmkonserverande medel som minskar risken för beväxning av svartmögel på träytan. VISIR Oljegrunning klar förstärker ytan och gör den vattenavvisande, ger hela färgsystemet en ökad hållbarhet.
Ger god vidhäftning för nästa behandling
Minskar risken för röta
 
 
 
 
 

VISIR Oljegrunning pigmentert

3L_Visir_Oljegrunning_Pigme_tcm28-31712VISIR Oljegrunning pigmentert är en röthindrande, vattenavvisande grundning, enbart anpassad för trä utomhus (Keml bekämpningsmedel klass 2 & 3, regnr: 5052 & 5051). Produkten binder lösa träfibrer och säkrar god vidhäftning inför slutstrykningen. Produkten innehåller ämnen som skyddar mot röta och svartmögel. Den speciella pigmenteringen skyddar träet mot skadligt UV-ljus och har en kulör som liknar nytt oexponerat trä. VISIR Oljegrunning pigmentert motverkar rötangrepp, förstärker ytan och gör den vattenavvisande – hela färgsystemet får en ökad hållbarhet. Använd biocider på ett säkert sätt. Läs alltid etiketten eller produktinformationen före användning.
Ger god vidhäftning för nästa behandling
Förhindrar röta
Dokumenterad effekt mot röta (Keml bekämpningsmedel klass 2 & 3, regnr: 5052 & 5051)
 
 
 

JOTUN Impregnering tre

JOTUN-impregnering-tre_tcm28-17774JOTUN Impregnering tre är ett vattenburet träskyddsmedel för behandling av fuktbelastade träkonstruktioner ovan mark utomhus. Kan även användas inomhus. Används för extra rötskydd på fuktutsatta detaljer och ändträ. Skyddar mot rötangrepp och insekter som angriper trä, t ex. trägnagare (Keml bekämpningsmedel klass 3 regnr: 5150) . Begränsningar vid användning: Vid applicering skall jord täckas. Får inte användas på material som kommer i direktkontakt med livsmedel eller djurfoder. Får inte användas i närheten av ytvattentäkt. Avrinning till ytvattentäkt skall förhindras. Får inte användas på material som kommer i direkt kontakt med vatten eller jord. Maximal förbrukning 4 m²/liter får inte överskridas. Produkten får inte appliceras med spruta. Bart trä utomhus som behandlats med JOTUN Impregnering tre skall slutbehandlas på samma sätt som helt obehandlat bart trä. Träet skall slutbehandlas snarast möjligt och senast inom 4 veckor.  Använd biocider på ett säkert sätt. Läs alltid etiketten eller produktinformationen före användning.
Skyddar effektivt mot rötangrepp och insekter som angriper trä, t ex. trägnagare (Keml bekämpningsmedel klass 3 regnr: 5150)
I princip luktfri
Kan användas både inomhus och utomhus