Båtunderhåll

NonStop VK

0,75L_Yachting_NonStop_tcm28-1680En unik självpolerande kopparbaserad bottenfärg för västkusten. Ger en aktiv yta som kontinuerligt förnyas så att skrovet håller sig rent hela säsongen. Använd biocider på ett säkert sätt. Läs alltid etiketten eller produktinformationen före användning. Keml bekämpningsmedel klass 3, regnr: 4916 (Dark blue, Blue, Red och Black), Keml bekämpningsmedel klass 3, regnr: 4880 (White/Grey). 
Självpolerande bottenfärg med unikt skydd mot beväxning
Godkänd för användning på västkusten
God täckförmåga
 
 
 
 
 
 

Racing VK

0,75L_Yachting_Racing_tcm28-1681En unik hård kopparbaserad bottenfärg för västkust, som ger en hård, slät och slipbar yta. Kritar inte. Använd biocider på ett säkert sätt. Läs alltid etiketten eller produktinformationen före användning. Keml bekämpningsmedel klass 3, regnr: 4917 (Dark blue, Blue, Red och Black), Keml
 
 
 
 bekämpningsmedel klass 3, regnr: 4918 (White/Grey).
 
 
 
 
 
 

Ravilakk

0,75L_Yachting_Ravilakk_tcm28-1683En-komponents lack med hög glansgrad och en unikt hård yta. Ravilakk ger en gyllene, varm ton till träet, och har ett UV-filter som förhindrar att träet mörknar. Goda påföringsegenskaper och glansbeständighet. Vid påföring av Ravilakk rekommenderas en strykning per dag och lätt slipning mellan strykningarna. Kan användas utvändigt såväl som invändigt.
Ger en unik hård yta
Ger träet en gyllene, varm ton
Innehåller UV-filter
 
 
 
 
 
 

Clipper II

0,75L_Yachting_Clipper-2_tcm28-1676En klar båtlack som i system med Clipper I ger utmärk behandling av träbåtar. Den kombinerar slitstyrka och glansbeständighet med god elasticitet. Clipper II kan påföras direkt på tidigare lackade ytor. Kan användas utvändigt såväl som invändigt.
Slitstark
Hög glansbeständighet
God elasticitet
 
 
 
 
 
 
 

Clipper I

0,75L_Yachting_Clipper-1_tcm28-1675Förstaklassens båtolja. Har mycket god inträngning vilket gör att den fungerar utmärkt vid impregnering av trä. Oljan påföres vått-i-vått tills träet är mättat. Kan användas utvändigt så väl som invändigt.
Mycket god inträngning
Kan användas både in- och utvändigt
 
 
 
 
 
 
 
 
BENAR Marine
0,75L_Yachting_Benar-Marine_tcm28-1674En oljelack som tränger in bra i träet. Den bör därför inte påföras om en traditionell lack tidigare har använts. BENAR Marine är transparent, och följer träets naturliga rörelser utan att spricka. Den ger en blank yta och har ett färglöst UV-filter som skydd. Påförs i tunna lager. Endast för utvändigt bruk.
Innehåller UV-skydd
Följer träets naturliga rörelser
 
 
 
 
 
 
 

Shipolin

En-komponents lackfärg med goda påföringsegenskaper vid användning av rulle eller pensel. Ger en blank yta som är mycket slitstark samtidigt som den är elastisk. Glans 80° (glansenheter). Speciellt lämplig för ytor av trä. Shipolin kan blandas över JOTUN Multicolor system i ett unikt urval av kulörer.
En-komponents lackfärg
Ger en slitstark yta
Elastisk
 
 
 

Vinyl Primer Spray

400ml_Yachting_Vinyl_Primer_Spray_tcm28-1702En-komponents vinylmodifierad grundning med aluminiumpigment, speciellt utvecklad för områden som ska täckas med Aqualine VK t ex drev, trimplan, propeller och andra lättmetalldelar under vattenlinjen. Snabbtorkande.
Särskild utvecklad för drev, trimplan, propeller och andra lättmetalldelar
En-komponenst grundning
Snabbtorkande
 
 
 
 
 
 
 

Vinyl Primer

0,75L_Yachting_VinylPrimer_tcm28-1686En-komponents vinylmodifierad grundning och sealer med aluminiumpigment för bättre vattenbeständighet. God vidhäftning både på trä och gamla lager av bottenfärg. Den perfekta grundningen för tidigare målade ytor under vattenlinjen.
En-komponents grundning och sealer
God vidhäftning
 
 
 
 
 
 
 
 

Epoxy Yacht HB

0,75L_Yachting_Epoxy-Yacht-HB_tcm28-1677Två-komponents epoxybaserad grundning med utmärkt barriäreffekt. Den perfekta grundningen både som korrosionsskyddande färgsystem på stålskrov och för skydd mot plastpest på glasfiberskrov. Tack vare de speciella vidhäftningsegenskaperna kan denna utmärkt barriärbyggande produkten appliceras på korroderade ytor med en gång de är tvättade. Epoxyns hårdhet ger lång varaktighet och god slitstyrka.
Två-komponents grundning
Korrosionsskyddande
Skydd mot plastpest
 
 
 
 
 
AntiPest
0,75L_Yachting_AntiPest_tcm28-1673AntiPest är en två-komponents epoxygrundning, lämplig för epoxy- och polyuretansystem. Den är utvecklad för att förhindra vatteninträngning och därmed förebygga plastpest på glasfiberskrov. AntiPest kan användas som grundning på alla slags underlag och som mellanstrykning för att ge extra vidhäftning till polyuretan eller bottenfärg ovanpå epoxygrundning. Den har god vidhäftning på glasfiber, aluminium, lättmetall och trä. Används på ny gelcoat före applicering av bottenfärg.
Två-komponents epoxygrundning
Förhindrar vatteninträngning
Förebygger plastpest
 
 
 
 
 

Osmoshell

1,67_0,83L_Yachting_Osmoshell_tcm28-4427Unikt två-komponents spackel för reparation av stora osmosskador. Innehåller glasflakes vilket ger produkten unik vattentäthet. Bör påföras av yrkeskunnig. JOTUN Yachtings förstahandsval vid stora osmosskador.
Reparation av stora osmosskador
Unik vattentäthet