Altan & Oljor

DEMIDEKK Terrasslasyr

10L_Demidekk_TerLasyr_tcm28-37044Lasyr speciellt utvecklad för tryckimpregnerat trä. Lasyren ger ett effektivt skydd mot fukt och sprickbildningar, gråning och skadlig ljusnedbrytning. Den innehåller mögelförhindrande medel, som minskar risken för angrepp på ytskiktet. Rekommenderas på terrassgolv, vindskydd, trädgårdsmöbler etc. Konsistensen gör påföringen enkel, utan spill och stänk. Demidekk Terrasslasyr är baserad på alkydolja, och är utvecklad för våra skandinaviska väderförhållanden. Den ger uteplatsen skydd och hållbar kulör (upp till 3 års underhållsintervall) med bara en strykning.
Speciallasyr för altaner, trappor, staket, trädgårdsmöbler etc. av tryckimpregnerat trä
Goda påföringsegenskaper
Lång hållbarhet – upp till 3 år
 

JOTUN Träolja

Jotun-Treolje-3L_tcm28-1522JOTUN Träolja är mycket vattenfast och levereras i två varianter, en klar,färglös och en svagt gröntonad. Den klara varianten skall brytas i kulör för att erhålla bästa hållbarhet. JOTUN Träolja motverkar gråning och uppsprickning av impregnerat trä och har god inträngning i underlaget. Jotun Träolja rekommenderas på tryckimpregnerat och vacuumimpregnerat trä på t ex terrassgolv, skärmskydd, utemöbler etc. Endast för utomhusbruk.
Specialolja för impregnerat trä
Motverkar gråning och sprickning
 
 
 
 
 

JOTUN Träolja V

Jotun-Treolje-V_tcm28-1523JOTUN Träolja V är en mycket vattenfast specialolja för impregnerat trä. Produkten levereras klar men för längsta möjliga hållbarhet rekommenderas en pigmentering av oljan. JOTUN Träolja V motverkar gråning och sprickbildning i träet och har en god inträngning i underlaget. JOTUN Träolja V rekommenderas på tryckimpregnerat och vacuumimpregnerat trä på terrassgolv, skärmskydd, utemöbler och liknande ytor. Endast för utomhusbruk
Specialolja för impregnerat trä
Vattenburen
Motverkar gråning och sprickbildning
 
 
 
 

BENAR UVR

Benar-UVR-olje_tcm28-18276BENAR UVR är en väderbeständig, blank alkydolja för ädla träslag. Produkten innehåller UV-filter och filmkonserverande medel som minskar risken för uppkomst av svartmögel på träytan. BENAR UVR har en svagt gyllenbrun kulör som ger djup åt ädla träslag. BENAR UVR har god inträngning vilket säkrar bra förankring till underlaget. Den behåller sin elasticitet under lång tid samt minskar fuktinträngningen i träet och ger därför förstklassigt skydd åt ädla träslag.
 Svag gyllenbrun kulör
Behåller sin elasticitet under lång tid
God väderbeständighet och vattenfasthet
 
 
 
 

BENAR Matt

Benar-matt-olje_tcm28-18275BENAR Matt är en alkydolja med god väderbeständighet och vattenfasthet. Den ger en halvmatt, skyddande yta och är särskilt lämplig som sista strykning på ädla träslag ovanpå t.ex. BENAR UVR, men kan också användas som sista strykning på andra underlag där man önskar en halvmatt yta.
Matt olja
Kan användas som sista strykning där man önskar ett matt utseende
 
 
 
 
 
 
 

BENAR Ädelträolja

Benar-edeltre-olje_tcm28-18274BENAR Ädelträolja är en väderbeständig olja för underhåll av ädla träslag. Innehåller UV-filter som skyddar träet mot missfärgning och gråning förorsakad av solens UV-ljus. Oljan innehåller pigment som ger en svag gyllenbrun kulör. Kulören förstärker djupet hos tropiska träslag. Produkten innehåller även filmkonserverande medel som bidrar till att minska risken för svartmögel på träytan. BENAR Ädelträolja har en god inträngning och ger därför ett förstklassigt skydd för ädla träslag där ett oljat utseende önskas. För att bibehålla detta utseende är det viktigt att behandla träet minst en gång per år.
Svag gyllenbrun kulör
God inträngning
Innehåller UV-filter
 
 
 
 

BENAR Blank

Benar-blank-olje_tcm28-18273BENAR Blank är en klar alkydolja för utomhusbruk med mycket god väderbeständighet och vattenfasthet samt UV-skydd. Produkten ger en blank väderbeständig yta som skyddar träet mot gråning och förvittring, och som ger ett vackert utseende. BENAR Blank är mer diffusionsöppen och flexibel än en lack och ger därför en minskad risk för blåsbildning och avflagning än en traditionell lack. BENAR Blank har god inträngning vilket säkrar god förankring i underlaget. Den behåller sin elasticitet under en längre tid och ger därför ett förstklassigt och hållbart skydd.
Blank yta
God väderbeständighet och vattenfasthet
God inträngning
Behåller sin elasticitet under en lång tid